BERGENSJAKK

Nytt fra Norges Fjernsjakkforbund – juli 2019

Norges Fjernsjakkforbund avholdt sitt årsmøte i Larvik i går.
I denne anledning bringer vi videre følgende informasjon:

Per Lea æresmedlem i Fjernsjakkforbundet

Bladet Postsjakk fra 1993 med Per Lea
Bladet Postsjakk fra 1993 med Per Lea

Norges FjernsjakforbundOnsdagens årsmøte i Norges Fjernsjakkforbund – tidligere Norges Postsjakkforbund – utnevnte Per Lea, Ås til forbundets femte æresmedlem gjennom tidene.

Lea ble medlem i postsjakkforbundet i 1972, og startet styrekarrieren som sekretær i 1979-81, og så turneringssjef et par år før han ble formann, som det het den gang, fra 1983 til 99. Siden 2016 har han på nytt vært forbundets sekretær.

Som formann startet han opp med sin populære spalte i medlemsbladet Postsjakk «Fra lederens notatblokk». Han har også bidratt med interessant stoff og tanker utenom lederartiklene. Han hadde også oppdraget å lede forbundet som vertskap for ICCF-kongressen på Gjøvik i jubileumsåret 1995.

Per Lea ble født på Kongsberg i 1950 og fyller altså 70 neste år når Norges Fjernsjakkforbund har 75-årsjubileum. Per er utdannet cand. real med statistikk som hovedfag, og har vært lærer, men er mest kjent for arbeidet sitt ved Landbrukshøgskolen på Ås. Han bor fortsatt på Ås der han var med å starte Ås sjakklubb og senere Follo Sjakkforening. Tidligere deltok han i unge år som elev i det blomstrende sjakkmiljøet på Veitvet skole i Oslo.

Hele styret i Norges Fjernsjakkforbund med Reidar Gramstad, Sandnes som leder ble gjenvalgt på årsmøtet i Larvik. Styret fortsetter med å legge til rette for spilling nasjonalt og internasjonalt på server i fjernsjakkforbundet. Mer informasjon på hjemmesiden www.fjernsjakk.no.