BERGENSJAKK

Carlsen – Caruana – parti 2

Andre VM-parti endte remis, men Caruana var nærmest
Andre VM-parti endte remis, men Caruana var nærmest
(Foto: World Chess)

Carlsen - Caruana 2018Det ble remis også i andre parti av VM-matchen mellom GM Magnus Carlsen og GM Fabiano Caruana (USA), men denne gang var det utfordreren som satt i førersetet. Partiet var rundt halvparten så langt som første matchparti, med 49 trekk og litt over 3 timer.

Spillerne kom inn i en kjent variant i Dronninggambit hvor Caruana hadde forberedt nyheten 10…Td8!? Etter 17 minutters tenketid forkastet Carlsen det sterkeste svaret 11.Sd2 og valgte en tryggere plan. Denne viste seg snart å ikke være spesielt vellykket, og verdensmesteren så seg tvunget til å trekke i nødbremsen og bytte brikker.
Snart kom spillerne inn i et sluttspill som var fordelaktig for Caruana, men hvor Carlsen med nøyaktig spill ikke hadde noen problemer med å holde balansen.

Caruana fikk altså fordel med svart i andre parti, selv om fordelen ikke var i nærheten av den Carlsen hadde dagen før. I begge partier er det svartspilleren som har fått inn sin forberedelse og har blitt stående best.

Spillerne har nå en fridag, og tredje matchparti spilles mandag kl. 16.00 norsk tid (15.00 lokalt) med Caruana som hvit.

Les mer om andre runde av VM-matchen hos Matt & Patt, Sjakkfantomet,Aftenposten, NRK (1|2), TV 2 (1|2), VG, Chess24, ChessBase, Chess.com og TWIC.