BERGENSJAKK

Landsturneringen 2018 – dag 7

Hammer måtte nøye seg med remis mot Notkevich
Hammer måtte nøye seg med remis mot Notkevich
(Foto: Bjørn Berg Johansen)

Landsturneringen 2018Syvende runde av Eliteklassen i Landsturneringen ble remispreget, med poengdeling på de fem øverste bordene. Det var likevel hard kamp i de fleste partiene, bl.a. førstebordet GM Jon Ludvig Hammer (2631) – IM Benjamin Arvola Notkevich (2471). Her vant Hammer en kvalitet i sluttspillet i trekk 30, men Notkevich forsvarte seg innbitt berget til slutt remisen etter 85 trekk. Hammer hadde nok vinst underveis, men ble for utålmodig med 42.e6?!.

Partiene IM Lars Oskar Hauge (2434) – GM Aryan Tari (2615) og IM Kristian Stuvik Holm (2453) – GM Frode Urkedal (2552) ble begge udramatiske remiser, mens det som ventet ble mer spill mellom GM Rune Djurhuus (2438) og GM Simen Agdestein (2581). Tårnsluttspillet endte likevel med remis.

Christiansen - Haldorsen var rundens mest kompliserte parti
Christiansen – Haldorsen var rundens mest kompliserte parti
(Foto: Bjørn Berg Johansen)
Oppgjøret mellom IM Johan-Sebastian Christiansen (2506) og FM Benjamin Haldorsen (2423) ble et svært komplisert og uklart parti. Hvit hadde klar fordel etter åpningen, men svart kjempet seg inn i partiet i motstanderens tidsnød og sto trolig til vinst underveis. Spillerne ble enige om remis i trekk 40 i en fortsatt svært komplisert stilling hvor hvit er tårn under, men har noen bønder for dette og mye bedre kongestilling.

To runder før slutt leder Hammer med 5½ poeng foran Tari med 5. Deretter følger Holm, Hauge og Notkevich med 4½ poeng.
Det er flere spillere med normsjanser i Eliteklassen. Haldorsen har 2 runder før slutt sikret sin tredje IM-norm og dermed tittelen. Bergenseren har i tillegg mulighet for GM-norm, sammen med Holm, Hauge og Notkevich. Haug og Tallaksen kan begge ta IM-norm med en god avslutning.

Thanke påførte Moen hans første tap
Thanke påførte Moen hans første tap
(Foto: Anniken Vestby)
I Mesterklassen gikk ledende FM Ole Christian Moen ned mot Bror Thanke, og det er dermed svært jevnt på tabellen. Moen er fortsatt i tet med sine 5½ poeng, men må dele ledelsen med Alf Roger Andersen og Thanke. På 5 poeng finner vi FM Ward Al-Tarbosh, Andreas Skotheim, Stig K. Martinsen og FM Lucas Ranaldi. De to beste etter ni runder rykker opp til neste års eliteklasse.

Noam Aviv Vitenberg gikk på sitt andre strake tap i Juniorklassen, denne gang mot Andre Nielsen. 1911-spilleren mistet dermed ledelsen, som nå innehas av Gunnar Lund og Nielsen på 5½ poeng. Vitenberg og Sigurd Kjelsbøl Huse har 5 poeng, mens FM Eivind Olav Risting og Abyl Kizatbay er på 4½. Førsterangerte Risting tapte mot Huse i denne runden.
Juniornorgesmesteren rykker opp til neste års eliteklasse.

Åttende og nest siste runde spilles fredag kl. 10.00, mens det populære Norgesmesterskapet i lynsjakk starter kl. 18.00.
Det blir direktesendte partier hos Live Chess Cloud, Chess24 (Elite | andre), ChessBomb og FollowChess.
Oppsett og resultater kommer hos Turneringsservice.

Bilder fra torsdagen kan finnes hos Bjørn Berg Johansen og SjakkTromsø på Facebook (del 1 | del 2).
Det er også bilder på Landsturneringens Facebooksider.

Les mer om Landsturneringen hos Sjakkfantomet: Landsturneringen 2018 – Tid for Hammer.

7. runde i Eliteklassen      Topp-10       
Hammer    - Notkevich  ½-½  1. Hammer    5.5/7
Hauge    - Tari    ½-½  2. Tari     5.0
Holm     - Urkedal   ½-½  3. Holm     4.5
Djurhuus   - Agdestein  ½-½  4. Hauge    4.5
Christiansen - Haldorsen  ½-½  5. Notkevich  4.5
Haug     - Grønn    1-0  6. Agdestein  4.0
Tallaksen  - Østenstad  0-1  7. Haldorsen  4.0
Elsness   - Mihajlov  ½-½  7. Urkedal   4.0
Johannessen - Moen    1-0  9. Djurhuus   4.0
Kaasen    - V-Ellingsen 1-0  10.Haug     4.0
Hobber    - Hole    1-0  (22 deltakere)