BERGENSJAKK

Bergen Sjakkfestival nærmer seg

Quality Hotel Edvard Grieg
Spillestedet Quality Hotel Edvard Grieg

Bergen Sjakkfestival med NM for klubblagNå er det under en uke til Bergen Sjakkfestival, hvor hovedturneringen er NM for klubblag. Festivalen spilles på Quality Hotel Edvard Grieg i Kristi Himmelfartshelgen 10-13. mai.

I NM for klubblag er det i skrivende stund 36 påmeldte lag og 141 registrerte spillere. Det forventes at antall lag vil stige ytterligere fram mot påmeldingsfristen søndag 6. mai.
Det spilles også to NGP-turneringer under festivalen, begge med høye pengepremier. Dette har så langt lokket stormestrene Hammer, Agdestein og Gausel til å melde seg på.
Både Bergen Festival Hurtig NGP (torsdag 10. mai) og Bergen Festival Lyn NGP (fredag 11. mai) har rundt 40 påmeldte så langt. Det spilles også to BGP-turneringer for barn lørdag og søndag.

Arrangørene Bergens Schakklub og Søråshøgda Sjakklubb ønsker å gjøre oppmerksom på følgende:

  • Ordinær påmeldingsfrist til NM for klubblag er søndag 6. mai, og påmelding er ikke gyldig før startavgiften er betalt. Senere påmelding og betaling fører til 20% høyere startavgift.
  • Mange deltakere skal bo på spillehotellet, men det er relativt få av disse som har bestilt måltider. Arrangøren og hotellet ber de som skal spise der om å forhåndsbestille måltidene. Ellers risikererer man å bli avvist hvis det kommer mange som vil spise på kort varsel uten å ha gitt beskjed på forhånd.
  • Det blir 12 direktesendte partier fra NM for klubblag.