BERGENSJAKK

Paleochora International 2024

Kvaløy vant Paleochora International
Kvaløy vant Paleochora International
(Foto: Anniken Vestby fra Eliteklassen 2024)

Paleohora InternationalIM Aksel Bu Kvaløy (2467) tok en sterk førsteplass i den åpne GM-turneringen Paleochora International, som ble spilt fra 20. til 27. juli 2024. Paleohora ligger på den greske øyen Kreta.

Kvaløy tok 7 poeng på 9 runder, samme poengsum som GM Alberto David (ITA 2509) og FM Tom-Frederic Woelk (GER 2352) på de neste plassene. Deretter fulgte en stor gruppe med 9 spillere på 6½ poeng. Før siste runde ledet den 15-årige Stavangerspilleren alene, men etter et avsluttende tap mot David kom altså to spillere opp på samme poengsum.

Det bør nevnes at Kvaløy fikk et viktig gratispoeng i sjette runde, da det ble seier på walk-over mot førsterangerte GM Stamatis Kourkoulos-Arditis (GRE 2574). Grekeren stile ikke opp til partiet, og spilte heller ikke flere runder i turneringen. Vi regner med at sykdom var årsaken til dette. Men med den formen norgesmester Kvaløy viser for tiden, kunne han utmerket godt ha vunnet også dette partiet på brettet. Turneringen var for svak til at det i praksis var mulig å ta GM-norm, så seieren på walk-over hadde ingen betydning der.

Det var to andre norske spillere med. FM Håvard Haug (2306) endte litt bak forventet score med 5½ poeng, mens Trond Jacobsen (1781) nådde akkurat forventet score med sine 3½. Se alle norske resultater hos Chess-Results.

De direktesendte partiene finner man hos Lichess.