BERGENSJAKK

CrunchLabs Masters 2024 – divisjonsspill – dag 3

Carlsen vant mot So i tapersluttspillet
(Foto: Chess.com)

Champions Chess Tour 2024Den foreløpige finalen i CrunchLabs Masters 2024 endte med seier 2½-½ til GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2747) mot GM Alireza Firouzja (FRA 2724). Vachier-Lagrave fortsetter å imponere, og vant begge sine svartpartier.

GM Magnus Carlsen (2827) henger fortsatt med etter seier 2-1 mot GM Wesley So (USA 2722) i tapersluttspillet. I første parti sto Carlsen med hvit først til tap og så til vinst i ett trekk før partiet endte remis. Det neste partiet var mye mindre dramatisk og endte med en solid remis. I tapersluttspillet består matchene av bare to partier, så nå var det tid for Armageddon. Her vant Carlsen overbevisende med hvit og slo dermed So ut av turneringen.

Den andre matchen i tapersluttspillet var mellom GM Ian Nepomniachtchi (FID 2754) og GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2742). Her ble det russisk seier 1½-½. Duda er utslått, mens Nepomniachtchi skal opp mot Carlsen i neste runde. Disse to møttes også i første ordinære runde, da vant Carlsen knusende 3-0.

Mandag spilles det to runder i tapersluttspillet. Først er det Carlsen mot Nepomniachtchi. Deretter skal vinneren møte Firouzja, mens taperen er ute. Vinneren av matchen mot Firouzja er klar for den avsluttende finalen mot Vachier-Lagrave på onsdag. Tirsdag er det spillefri i 1. divisjon.

Les mer hos Chess.com: Vachier-Lagrave Reaches Div I Grand Final As Carlsen, Nepomniachtchi Set Up Repeat Clash.

Turneringen fortsetter mandag kl. 17.00 hos Chess.com. Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.45. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.