BERGENSJAKK

Landsturneringen 2024 – sidearrangementer

Landsturneringen i sjakk 2024Det er alltid mange sidearrangementer under Landsturneringen i sjakk, og årets mesterskap på Storefjell var ikke noe unntak. Her er resultater fra noen av dem:

 • Hele 60 lag deltok i Uoffisielt NM i sjåksjakk søndag 30. juni 2024.
  Vinnerlaget Rød Lyktestolpe (Max Dahl og Mathias Lind Schouten) gikk til topps etter seier i finalen mot Beauty and the Beast (FM Jøran Aulin-Jansson og Morten L. Madsen). På de neste plassene fulgte Tullingane (FM Shazil Shehzad og IM Aksel Bu Kvaløy) og Vi liker kjeks og bananer (Hallvard Foss Bjørnstad og Amandus Innset-Ekkje).
  For mer se NM-sidene og NM-bulletin 3.
 • Den populære Pratelagsjakken mandag 1. juli 2024 hadde 34 lag og rundt 120 spillere. Laget Kankedal & Co (GM Frode Urkedal, GM Lars Oskar Hauge og IM Benjamin Haldorsen) tok førsteplass etter finaleseier mot Fjells til fjolls (GM Elham Amar, FM Sondre L. Melaa og FM Jacob T. Grave). Konvertittene (IM Aksel Bu Kvaløy, FM Shazil Shehzad, FM Håvard Haug og Martin Holten Fiskaaen) vant bronsefinalen mot It´s Coming Home (FM Alexander Øye-Strømberg, FM Mathias Unneland, Matthias Lind Schouten og Max Dahl).
  Les mer om Pratelagsjakken i NM-bulletin 4.

 • Konvertittene vant laglyn med tidshandicap
  Konvertittene vant laglyn med tidshandicap
  (Foto: Fra NM-bulletin 6)

 • Laglyn med tidshandicap ble spilt onsdag 3. juli 2024. Her var det 60 lag og hele 180 spillere.
  Konvertittene (IM Aksel Bu Kvaløy, FM Shazil Shehzad og Martin H. Fiskaaen) gikk seirende ut foran Elefantgambiten i rommet (IM Mads Vestby-Ellingsen, Benjamin Halvorsen og Amund Pihl Strand), Fløyens-trollene (Felix Wiger-Nordås, Erland Foshaug og Filip Lu Opheim) og Lynavlederne (Henrik Nome, Tristan Brække og Bjarne Stafseth).
  Les mer om Laglyn med tidshandicap i NM-bulletin 6.

Et av navnene som går igjen her er IM Aksel Bu Kvaløy. Det er imponerende at 15-åringen fra Stavanger deltar med gode resultater i alle disse ekstraturneringene samtidig som han har en klar førsteplass i Eliteklassen. Kvaløy er selvsagt også påmeldt til fredagens NM i lynsjakk.