BERGENSJAKK

Masters Ciudad de Buenos Aires 2024

Det avgjørende partiet mellom Perez Ponsa og Tari
Det avgjørende partiet mellom Perez Ponsa og Tari
(Foto: Club Argentino de Ajedrez)

Masters Ciudad de Buenos AiresGM Aryan Tari (2642) deltok i den argentiske GM-turneringen Masters Ciudad de Buenos Aires fra 17. til 23. juni 2024. Norgestreeren var klar favoritt, med drøyt 100 ratingpoeng ned til andrerangerte GM Federico Perez Ponsa (ARG 2538).

Tari vant sine fire første partier før han sto over femte runde for å slippe to partier på en dag. Dette ga uansett et halvt poeng, og det ble også remiser i runde 6 og 7. Med seier i runde 8 lå Tari før siste runde godt posisjonert på delt førsteplass med 6½ poeng. De andre på samme poengsum var IM Lucas Liascovich (ARG 2413) og IM Cristian Dolezal (ARG 2383).

I siste runde ventet den på papiret tøffeste oppgaven, svart mot andrerangerte Perez Ponsa som var et halvpoeng bak. Her gikk det galt for Tari etter noen tvilsomme trekk i midtspillet. Perez Ponsa tok hele poenget, og gikk også til topps i turneringen med 7 poeng. På plassene bak, også med 7 poeng, finner vi GM Leonardo Tristan (ARG 2527), Liascovich og Dolezal. Tari ble stående på 6½ poeng og endte på en skuffende femteplass, et drøyt halvpoeng bak forventet score.

De direktesendte partiene kan finnes hos Lichess.