BERGENSJAKK

Landsturneringen 2024 – Trekning av Eliteklassen

Arrangørene av Landsturneringen 2024 informerer:

HAMMER HVIT I FØRSTE RUNDE

Sofie Sæther og Henrik Sjøl trakk Eliteklassen
Sofie Sæther og Henrik Sjøl trakk Eliteklassen
(Foto: Norges Sjakkforbund)

Landsturneringen i sjakk 2024Norges Sjakkforbund trakk fredag fargene i Eliteklassen i årets NM i sjakk, Landsturneringen 2024, med resultatet at førsterangerte Jon Ludvig Hammer, OSS får hvite brikker i første runde.

Mesterskapet starter i Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet fredag om en uke, 28. juni med første runde i klassene Elite og Senior 65.

Hvis alle de 18 uttatte stiller i elteklassen, som er normalt, spiller GM Jon Ludvig Hammer, OSS (2611) i første runde hvit mot GM Torbjørn Ringdal Hansen, Slemmestad (2433). Hammer (34) er tidligere tre ganger norgesmester i årene 2013, 2017 og 2018. Ringdal Hansen (45) gjør comeback i NM etter mange års pause helt siden Bergen i 2009.

På andrebord får GM Frode Olav Olsen Urkedal, Offerspill (2560) svarte brikker mot IM Frode Elsness, Dragen (2426). Spillerne nummer 1, 3, 5, 7 og 9 på øvre halvdel har etter trekningen hvit i første runde. Se deltakerne i Eliteklassen her.

Trekningen ble foretatt på kontoret i Oslo av forbundets nye generalsekretær Sofie Sæther sammen med turneringssjef Henrik Sjøl, og ble ledsaget på bildet av Kongepokalen som spillerne kjemper om. Eliteklassen har i tillegg sju pengepremier på til sammen hele kr 218.000.

Årets NM i sjakk får stor oppslutning og har nå 506 spillere på startlistene. Det er mulig å melde seg på helt fram til få timer før spillestart, som i de øvrige klassene er lørdag 29. juni kl. 16.00. Det er fortsatt også noen ledige rom på det store NM-hotellet Storefjell, og andre overnattingssteder på Golsfjellet. Se nettsiden for årets mesterskap: www.sjakknm24.no.

Velkommen til NM på Storefjell!

med stor sjakkhilsen
NM-komiteen v/ Roger Løvaas og Øystein Brekke
www.sjakknm24.no