BERGENSJAKK

Håkon Bentsens minneturnering 2024

De tre beste i A-gruppen: Urkedal, Wallace og Amar
De tre beste i A-gruppen: Urkedal, Wallace og Amar
(Foto: Molde Sjakklubb)

Håkon Bentsens minneturnering

Molde Sjakklubb inviterte til Håkon Bentsens minneturnering 7-9. juni 2024. Denne årlige turneringen bærer vanligvis navnet Rosecupen, men i år ønsket klubben å hedre Håkon Bentsen, som gikk bort i juli 2023. Det ble spilt to runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. De 109 deltakere fikk oppleve et godt gjennomført arrangement, med fine spilleforhold.

Før siste runde ledet GM Elham Amar A-gruppen med maksimale 5 poeng, et halvpoeng foran IM John Paul Wallace på andreplass. Kampen om turneringsseier ble avgjort i partiet mellom disse to i siste runde. Det oppsto et svært skarpt løpersluttspill med fire fribonder til Wallace og to til Amar. Etter en spennende avslutning preget av tidsnød gikk Wallace seirende ut og tok førsteplass med 5½ poeng. Amar ble nummer to med 5 poeng, mens GM Frode Urkedal, IM Eirik T. Gullaksen og FM Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet på de neste plassene alle hadde 4½ poeng.

I B-gruppen var det svært jevnt, med fem spillere på 5 poeng. Kent-Ove I Bredeli hadde best kvalitetspoeng og ble gruppevinner foran Per Møller Anderson, Emil Mattias Nyheim, Marcel Mennink og Kim Andre Engvik.

De direktesendte partiene kan spilles gjennom hos Live Chess Cloud.
Bilder fra turneringen finnes på Molde Sjakklubbs Facebooksider.

Gruppe A                    
1. IM John Paul Wallace   SK 1911    5.5/6
2. GM Elham Amar      OSS      5.0
3. GM Frode Urkedal     Offerspill  4.5
4. IM Eirik T. Gullaksen  Bergens    4.5
5. FM E.V. Roulet-Dubonnet Hell     4.5
(39 deltakere)

Gruppe B                    
1. Kent-Ove I Bredeli    Molde     5.0/6
2. Per Møller Anderson   Molde     5.0
3. Emil Mattias Nyheim   Molde     5.0
4. Marcel Mennink      Molde     5.0
5. Kim Andre Engvik     Kristiansund 5.0
(70 deltakere)