BERGENSJAKK

Norway Chess Weekend 2024

Norway Chess Weekend 2024Helgeturneringen Norway Chess Weekend ble arrangert i Stavanger fra 31. mai til 2. juni 2024. Det var 60 deltakere som spilte fem runder langsjakk. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2023-24.

Den store favoritten var GM Elham Amar, som kom rett fra et sterkt resultat i Norway Chess Open. Amar vant sine tre første partier, men måtte avgi remis i et ganske feilfritt fjerderundeparti mot FM Shazil Shehzad.

I femte og siste runde hadde Amar hvit mot klubbkamerat FM Sergey Eliseev. Her ble stormesteren for ambisiøs i et skarpt midtspill, og måtte gi offiser for to bønder. Eliseev sto til vinst med svart før 20 trekk var spilt, og hadde ingen problemer med å ta hjem hele poenget.

Dermed ble det førsteplass i GM-gruppen til Eliseev på 4½ poeng, mens Shehzad på 4 poeng ble nummer to. På 3½ poeng fulgte Amar, R Jeyanth fra India og Jorge Hernan Lopez Ramirez fra Columbia.

Det ble polsk førsteplass i Elo-gruppen, hvor Dymitr Stanislaw Zarzecki gikk til topps med 4½ poeng. Hallvard Foss Bjørnstad på andreplass hadde også 4½, mens Stian Hjorteland, Knut Jarle Hjørnevik og Elias V. Kristiansen på de neste plassene endte på 4 poeng.

Se resultater hos Turneringsservice og partier hos Lichess.

GM-gruppe                  
1. FM Sergey Eliseev    OSS    4.5/5
2. FM Shazil Shehzad    Stavanger 4.0
3. GM Elham Amar      OSS    3.5
4. R Jeyanth        IND    3.5
5. Jorge H. Lopez Ramirez  COL    3.5
(22 deltakere)

Elo-gruppe                 
1. Dymitr S. Zarzecki    POL    4.5/5
2. Hallvard Foss Bjørnstad Dragen   4.5
3. Stian Hjorteland     Stavanger 4.0
4. Knut Jarle Hjørnevik   Jæren   4.0
5. Elias V. Kristiansen   Jæren   4.0
(38 deltakere)