BERGENSJAKK

Østfoldmesterskapet 2024

Østfoldmestrene: Kristiansen, Sadiku og Barzenje
Østfoldmestrene: Kristiansen, Sadiku og Barzenje
(Foto: Tore Bahrfod)

Østfold SjakkretsØstfoldmesterskapet ble spilt i Vestby Kulturkvartal 19-20. mars 2024. Arrangør var Vestby Sjakklubb, som er ikke i Østfold Sjakkrets. Som følge av dette kunne spillere fra Vestby delta, men ikke bli kretsmester. Turneringen hadde to runder hurtigsjakk og fire runder rask langsjakk.

Peder Marcus Aamodt og Rune Harald Kristiansen tok begge 5 poeng på 6 runder etter at sistnevnte vant innbyrdes oppgjør i siste runde. Aamodt var fra Vestby og kunne ikke bli kretsmester. Dermed gikk tittelen for andre år på rad til Kristiansen fra Moss. Han ble samtidig kretsmester for Senior 50+.

På de neste plassene fulgte Jon Anders Stabbetorp og Shemsi Rukovci på 4½ poeng. Kretsmestertittel for juniorer gikk til Aram Barzenje, mens Ismet Sadiku vant Nestor (70+). Begge tok 3½ poeng og er fra Sarpsborg Sjakklubb.

Østfoldmesterskapet 2024            
1. Peder Marcus Aamodt   Vestby     5.0/6
2. Rune Harald Kristiansen Moss      5.0
3. Jon Anders Stabbetorp  Fredriksstad  4.5
4. Shemsi Rukovci      Indre Østfold 4.5
5. Daniel Arvola      Vestby     4.0
(24 deltakere)