BERGENSJAKK

Chess.com Classic 2024 – divisjonsspill – dag 4 og 5

Firouzja vant tapersluttspillet og møter Carlsen
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2024GM Alireza Firouzja (FRA 2724) gikk mandag seirende ut av tapersluttspillet i 1. divisjon i Chess.com Classic. Han vant først 1½-½ mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2748) i semifinalen og deretter 2-0 mot GM Vincent Keymer (GER 2647) i finalen.

Dermed blir det Firouzja mot GM Magnus Carlsen (2828) i den endelige finalen. Dette blir helt sikkert severdig, da Firouzja alltid har skarpe og spennende partier. Finalematchen går over fire partier pluss eventuell Armageddon. Hvis Carlsen vinner tar han førsteplass, men ved seier til Firouzja skal det spilles enda en ny match over to partier. Årsaken er at Carlsen ikke har tapt noen match så langt i turneringen, og man må tape to matcher for å bli utslått.

Tirsdag ble det spilt finaler i 2. divisjon og 3. divisjon. I 2. divisjon gikk GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2747) seirende ut mot GM Wesley So (USA 2722), og sikret seg dermed plass i 1. divisjon i neste turnering. 3. divisjon ble vunnet av GM Dmitry Andreikin (FID 2644), som slo GM Nils Grandelius (SWE 2640).

Les mer om turneringen hos Chess.com: Firouzja Sets Up Grand Final Vs. Carlsen After Eliminating Duda, Keymer | Vachier-Lagrave Wins Division II, Andreikin Takes Division III.

Finalen mellom Carlsen og Firouzja spilles onsdag kl. 18.30 hos bl.a. Chess.com. Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 18.00. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Heidi Røneid.