BERGENSJAKK

Kronborg Chess Open 2024

Kaasen med et sterkt resultat i Danmark
Kaasen med et sterkt resultat i Danmark
(Foto: Thomas Vestergård)

Kronborg Chess OpenKronborg Chess Open ble spilt 9-12. mai 2024. I tillegg var det en lukket GM-gruppe som startet en dag tidligere.

GM-gruppen ble vunnet av GM Vitaly Kunin (GER 2525) med 7 poeng på 9 runder. GM Sune Berg Hansen (DEN 2513) og IM Tor Fredrik Kaasen (2451) fulgte like bak med 6½ poeng, mens GM Vignir Vatnar Stefansson (ISL 2463) tok 6 poeng og ble nummer fire.

Dette var et sterkt resultat av Kaasen, som hadde ratingprestasjon på 2582. Det manglet likevel et halvpoeng på den tredje og avgjørende GM-normen. En tøff avslutning med Berg Hansen, Kunin og Stefansson på de tre siste rundene ga 1½ poeng, som var akkurat litt for lite.

Resten av turneringen besto av ratinggrupper med 8 spillere i hver. FM Nicolai Maxime Østensen (2234) ble nummer tre i gruppen Master 1 med 4½ poeng av 7 og ratingprestasjon på 2351. Peder Marcus Aamodt (2163) tok 3 poeng i Master 2 og Pantham Kaewpitakkun (2027) 4 poeng i Master 4.

Det var flere norske deltakere, men vi nøyer oss med å nevne Hallvard Foss Bjørnstad (1669), som tok en overlegen førsteplass i Basic 4 med 6 poeng.

Se alle resultater fra Kronborg Chess Open hos turnering.skak.dk og omtale hos Dansk Skak Union.