BERGENSJAKK

Chess.com Classic 2024 – divisjonsspill – dag 3

Carlsen vant også mot Keymer
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2024GM Magnus Carlsen (2828) vant 2½-1½ mot GM Vincent Keymer (GER 2647) i finalen i Chess.com Classic. Carlsen fikk ingenting ut av de hvite brikkene i parti en og tre, hvor Keymer holdt remis uten problemer. Tyskeren hadde vinstsjanser i parti to, men da han ikke fant det vinnende 25.Dc4!! endte også dette partiet med remis.

Avgjørelsen falt i fjerde parti, hvor Carlsen med svart vant et langt sluttspill hvor løperparet viste sin styrke. Dermed vant Carlsen den første finalematchen og får to dager fri før den endelige finalen mot vinneren av tapersluttspillet onsdag 15. mai.

I tapersluttspillet ble det seier til GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2748) og GM Alireza Firouzja (FRA 2724) mot hhv. GM Ian Nepomniachtchi (FID 2754) og GM Denis Lazavik (BLR 2553). De to sistnevnte er utslått, mens Duda og Firouzja møtes i neste runde på mandag. Vinneren derfra møter Keymer senere på dagen.

Les mer om turneringen hos Chess.com: Carlsen Beats Keymer, Wins 16th CCT Winners Final In Division I.

Turneringen fortsetter mandag kl. 18.30 hos bl.a. Chess.com. Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 18.00. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Heidi Røneid.