BERGENSJAKK

Chess.com Classic 2024 starter

Chess.com Classic

Champions Chess Tour 2023Onsdag 8. mai 2024 starter Chess.com Classic, den andre av fire turneringer i Champions Chess Tour 2024. Den første dagen blir det en stor kvalifiseringsturnering (Play-In), hvor de 69 beste spillerne går videre til cupspill påfølgende dag. Cupspillet avgjør hvilken av de tre divisjonene spillerne havner i. Turneringen spilles over nett hos Chess.com.

Etter forrige turnering, Chessable Masters, er GM Magnus Carlsen (2828), GM Alireza Firouzja ( FRA 2724) og GM Vincent Keymer (GER 2647) allerede kvalifisert for 1. divisjon som starter fredag 10. mai. Både Carlsen og Keymer får et tøft program, siden begge deltar i Superbet Rapid & Blitz Poland, som spilles over brettet 8-12. mai. Dette betyr at de må spille to turneringer parallelt i tre dager.

Les mer om Chess.com Classic her: Champions Chess Tour Returns With 2024 Chess.com Classic.

Direktesendte partier kan finnes fra onsdag kl. 18.30 hos bl.a. Chess.com og Lichess.
Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 18.00. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.