BERGENSJAKK

NM for skolelag 2024

Slemdal vant NM for barneskoler 2024
Slemdal vant NM for barneskoler 2024
(Foto: Dragulf USK)

NM for skolelag 2024For andre år på rad ble NM i sjakk for skolelag spilt i Sandnes med Smeaheia Skolesjakk og Rogaland skolesjakkutvalg (RSSU) som arrangører. Datoene var 26-28. april 2024. Det deltok 18 barneskolelag, 7 ungdomsskolelag og en videregående skole. Deltakertallet på 126 spillere var nøyaktig det samme som i 2023.

Lag fra Oslo dominerte klassen for barneskoler og tok de tre første plassene. Gullet gikk til Slemdal med 11 av 12 mulige lagpoeng. På vinnerlaget spilte Fredrik Valstad Elsness, Astor Moe Maurstad, Erik Gürakar Skribeland, Anker Moe Maurstad og Alvin Gürakar Skribeland. Alle er medlemmer i Dragulf Oslo USK.

Oppsal tok sølvet med 10 lagpoeng, mens fjorårsvinner Kringsjå ble nummer tre med 9 poeng. På de neste plassene fulgte Solvang fra Hamar og BISS 1 fra Stavanger. Toppscorere i barneskoleklassen ble Fredrik Valstad Elsness (Slemdal), Sophie Damiano (Gausel) og Yousf Layth Abbas (Oppsal), som alle tok maksimale 6 poeng.

I klassen for ungdomskoler ble det en overlegen hjemmeseier til Lundehaugen fra Sandnes, som vant alle sine 6 kamper og var langt foran konkurrentene. Vinnerlaget besto av Rune Mæstad, Vegard Tjeldflat Kvalbein, Øivind Fagerlund, Henrik Eilevstjønn og Daniel Eilevstjønn, alle medlemmer av Smeaheia skolesjakk.

Andreplass gikk til Engebråten fra Oslo med 8 lagpoeng, mens NRG-U fra Sandvika ble nummer tre med 7 poeng. De regjerende norgesmesterene fra Skeiane tok også 7 poeng, men endte på fjerdeplass. Toppscorer blant ungdomsskolene ble Henrik Eilevstjønn fra vinnerlaget Lundehaugen med 6 poeng.

Det var bare en videregående skole som deltok, og dette laget spilte derfor sammen med ungdomsskolene. Tryggheim fra Nærbø i Rogaland ble norgesmestre med sitt lag bestående av Kristian Elias Nygard-Forberg, Alexander Berntsen, Sondre Sjøtveit og Benjamin Leonardo Salvesen.

Barneskoler            
1. Slemdal     Oslo   11/12
2. Oppsal     Oslo   10
3. Kringsjå    Oslo    9
4. Solvang     Hamar   8
5. BISS 1     Stavanger 8
(18 lag)

Ungdomsskoler           
1. Lundehaugen   Sandnes  12/12
2. Engebråten   Oslo    8
3. NRG-U      Sandvika  7
4. Skeiane     Sandnes  7
5. Gjesdal GOATS  Sandnes  6
(7 lag)

Videregående skoler       
1. Tryggheim    Nærbø   5/12
(1 lag)