BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2024 – dag 2

Carlsen spilte remis mot Ding Liren
Carlsen spilte remis mot Ding Liren
(Foto: Angelika Valkova)

GRENKE Chess ClassicGM Magnus Carlsen (2823) spilte to remiser på andre dag av den tyske hurtigsjakkturneringen GRENKE Chess Classic. Carlsen er fortsatt på delt andreplass, men nå er det et helt poeng opp til lederen.

Dagens første parti var med hvit mot GM Ding Liren (CHN 2818) i tredje runde. Carlsen sto noe bedre underveis, men den kinesiske verdensmesteren hadde bra kontroll og holdt til slutt et løpersluttspill til remis. Eller i denne runden vant GM Daniel Fridman (GER 2575) med svart mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2755), mens GM Richard Rapport (ROU 2708) og GM Vincent Keymer (GER 2627) spilte et langt remisparti.

I fjerde runde hadde Carlsen hvit mot Vachier-Lagrave. Her vant nordmannen en offiser i midtspillet med det vakre offeret 29.Sc7!!. Stillingen var vunnet etter dette, men det viste seg å være vanskelig å finne den riktige fortsettelsen. Carlsen måtte snart gi tilbake offiseren, og sluttspillet som oppsto etter dette klarte Vachier-Lagrave å forsvare.

Også i denne runden var Fridman involvert i det eneste partiet som fikk en vinner, da han tapte med svart mot Rapport. Partiet mellom Ding Liren og Keymer var ganske spesielt. Den unge tyskeren Keymer nedspilte sin motstander posisjonelt, men rotet bort et halvpoeng da han gikk feil vei med kongen i et vunnet bondesluttspill.

Etter fire av ti runder i forgruppen har Rapport tatt en klar ledelse med sine 3 poeng. Carlsen, Ding Liren og Keymer har alle 2 poeng, mens Fridman og Vachier-Lagrave er nederst 1½ poeng.

På tredje dag har Carlsen svart mot Keymer og hvit mot Rapport. Spillestart er ca. kl. 18.30. Årsaken til den sene starten akkurat denne dagen er at GRENKE Chess Open har sin første runde på samme tidspunkt. Direktesendte partier kan bl.a. finnes hos Lichess.
Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 18.30. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.

4. runde                        
Rapport    - Fridman          1-0
Carlsen    - Vachier-Lagrave  ½-½
Ding Liren - Keymer           ½-½

3. runde                        
Vachier-Lagrave - Fridman    0-1
Rapport         - Keymer     ½-½
Carlsen         - Ding Liren ½-½

Tabell                          
Rapport          4   2 2 0   3.0
Carlsen          4   1 2 1   2.0
Ding Liren       4   0 4 0   2.0
Keymer           4   0 4 0   2.0
Fridman          4   1 1 2   1.5
Vachier-Lagrave  4   0 3 1   1.5