BERGENSJAKK

NM for kvinner og jenter 2024 – dag 1 og 2

Stanford leder Eliteklassen i NM for kvinner
Stanford leder Eliteklassen i NM for kvinner
(Foto: Anniken Vestby fra Landsturneringen 2022)

Haugaland SjakklubbEtter de to første dagene av NM for kvinner og jenter 2024 på Karmøy har WIM Sheila Barth Stanford og Monika Machlik tatt ledelsen i Eliteklassen med 2½ poeng på 3 runder. Stanford har best kvalitetspoeng, men skal ha svart mot Machlik i fjerde runde. Regjerende norgesmester WIM Silje Bjerke er på 2 poeng sammen med Hanna B Kyrkjebø og WFM Sylvia Johnsen.

I Åpen klasse leder Maya Wu med 3 poeng, mens Henny Sivertsen er øverst i Hobbyklassen med samme poengsum.

Klasse Junior og Kadett har Christine Nordahl på topp med 3 poeng, mens Urte Karaliute, Emthe Solskinnsbakk, Susanne Wiggen Larsson, Iben Sofia Heggelund og Elma Selvik alle har 2 poeng.

Lilleputt har spilt 4 runder. Her er favoritten Alina Shehzad i tet med fullt hus, mens Chloe Elisabeth Homtako og Githiha Sathish på 3 poeng er hhv. nummer to og tre.

Også i Miniputt har lederen 4 poeng. Dette er Ha Tran Dieu Le, som har et helt poeng ned til Ane Elisabeth Jacobsen, Sara Yiting Jiang og Tamaya Tuseth.

I den yngste klassen, Mikroputt, leder Sofia Hrituleac og Thea Alexandra Homtako på 3½ poeng foran Evelin Nilsen Øpsen med 3.

De to siste rundene i alle klasser spilles søndag med start kl. 09.00. Åtte direktesendte partier kan finnes hos Lichess.