BERGENSJAKK

Chessable Masters 2024 – Carlsen til topps

Carlsen vant Chessable Masters 2024
(Foto: Chess.com)

Champions Chess Tour 2024GM Magnus Carlsen (2839) er vinner av 1. divisjon i Chessable Masters etter en spennende finale mot GM Alireza Firouzja (FRA 2724). Dette var den første av fire turneringer i Champions Chesss Tour 2024.

Carlsen fikk en elendig start på finalen da Firouzja vant begge de to første partiene. Dermed måtte Carlsen vinne to på rad for å utligne og redde seg til Armageddon. Han klarte å vinne det første av disse, og det begynte også å se lovende ut i fjerde parti hvor Carlsen presset i sluttspillet. Men så kom det en stygg feil som gjorde at alle vinstsjanser forsvant. Da hadde Carlsen fått nok, og han ga opp matchen ved å tilby remis.

Det var ikke nok for Firouzja å vinne bare en match, siden Carlsen var ubeseiret tidligere i turneringen. Det måtte spilles ytterligere en match over 2 partier, og her hadde Carlsen mer hell med seg. Han vant enkelt det første partiet med hvit, men i neste parti sto Firouzja til vinst i midtspillet. Så kom en kjempetabbe i trekk 37 fra fransk-iraneren. Dette snudde partiet, og Carlsen vant i løpet av få trekk. Han tok dermed sin attende førsteplass av 32 mulige i Champions Chess Tour.