Keymer og Sarana vant hver sin divisjon i Chessable Masters
Keymer og Sarana vant hver sin divisjon
i Chessable Masters
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023Tirsdag ble det spilt finaler i 2. og 3. divisjon i Chessable Masters.

2. divisjon ble vunnet av GM Vincent Keymer (GER 2627), en av verdens beste juniorspillere. Den 19-årige tyskeren vant begge finalepartiene mot GM Levon Aronian (USA 2751) og sikret seg dermed plass i 1. divisjon i neste turnering i Champions Chess Tour.

Også i 3. divisjon var det ungdommen som seiret. Her ble det 2-0 til 24-årige GM Alexey Sarana (SRB 2726) mot 40-årige GM Alexander Grischuk (FID 2654). Sarana er opprinnelig russisk, men flyttet til Serbia etter Russlands invasjon av Ukraina.

Les mer om disse finalematchene hos Chess.com.

Nå gjenstår bare finalen i 1. divisjon mellom GM Magnus Carlsen (2839) og GM Alireza Firouzja (FRA 2724). Carlsen har vunnet alle sine tre matcher i turneringen, mens Firouzja tapte første runde og måtte kjempe seg tilbake gjennom tapersluttspillet. Dette gjør at Carlsen har et ekstra liv i finalematchen. Hvis Carlsen vinner er det slutt, men ved seier til Firouzja må han vinne ytterligere en match mot Carlsen for å ta førsteplassen.

Finalen mellom Carlsen og Firouzja starter onsdag kl. 17.00. Direktesendte partier kan bl.a. finnes hos Chess.com og Lichess.
Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.45. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Heidi Røneid.