BERGENSJAKK

Sandefjord Grand Prix 2023

Grave gikk til topps i Sandefjord
Grave gikk til topps i Sandefjord
(Foto: Anniken Vestby fra Landsturneringen 2023)

Sjakklubben CaissaSandefjord Grand Prix ble spilt på Kurbadet i Sandefjord 20-22. oktober 2023 med to runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. Turneringen hadde 69 deltakere og inngår i Norges Grand Prix 2023-24. Arrangør var Sjakklubben Caissa.

I A-gruppen var det ingen klare favoritter, og de tre høyest ratede lå alle like under 2300. En av dissse var Jacob Templen Grave fra OSS, som endte øverst på tabellen med 5 poeng på 6 runder. Et halvpoeng bak med 4½ fulgte FM Vegar Koi Gandrud, Stig K. Martinsen og Carl Eric Horda.

B-gruppen ble ekstremt jevn, med hele åtte spillere på 4½ poeng. Elias Engen Akerholt fra Holmestrand hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen. Deretter fulgte Jan Røysted, Jørgen Frøisland, Petter Smedsrud, Daniel O. Vollheim, Ingvar Torjesen Kveim, Kazim Yilmaz og Adrian Artemjevs.

Gruppe A                   
1. Jacob Templen Grave  OSS     5.0/6
2. FM Vegar Koi Gandrud Hønefoss   4.5
3. Stig K. Martinsen   Sotra    4.5
4. Carl Eric Horda    Caissa    4.5
5. Nicolai M. Østensen  Porsgrunn  4.0
(25 deltakere)

Gruppe B                   
1. Elias Engen Akerholt Holmestrand 4.5/6
2. Jan Røysted      Fredriksstad 4.5
3. Jørgen Frøisland   Horten    4.5
4. Petter Smedsrud    Dragen    4.5
5. Daniel O. Vollheim  Gjøvik    4.5
6. Ingvar Torjesen Kveim Kragerø   4.5
7. Kazim Yilmaz     Modum    4.5
8. Adrian Artemjevs   Tønsberg   4.5
(44 deltakere)