BERGENSJAKK

Junior-VM 2023 – runde 5 til 8

Amar mot ledende Maurizzi i sjette runde
Amar mot ledende Maurizzi i sjette runde
(Foto: Adriana Barron)

Junior-VM 2023IM Elham Amar (2541) fortsetter å gjøre en sterk innsats i Junior-VM i Mexico, men etter fire strake remiser i runde 5 til 8 har avstanden til teten i Åpen klasse økt.

Øverst på tabellen er tre spillere med 6½ poeng av 8. Dette er GM Marc`andria Maurizzi (FRA 2555), GM Santiago Avila Pavas (COL 2510) og IM Gleb Dudin (HUN 2537). Franske Maurizzi har lagt i teten hele veien, og spilte bl.a. remis mot Amar i sjette runde. Et halvpoeng bak de tre i tet følger syv spillere på 6 poeng. Blant disse er førsterangerte GM Hans Niemann (USA 2667).

Amar står med 6 poeng og er nummer 11 på tabellen med 5½ poeng og ratingprestasjon på 2562.
18-åringen har svært sterke kvalitetspoeng, og fortsatt medaljesjanser med en sterk avslutning i de tre siste rundene. Da må remisrekken brytes, og første sjanse er med svart mot IM Tobias Koelle (GER 2458) i runde ni.

Ingrid Skaslien med et bra resultat i jenteklassen
Ingrid Skaslien med et bra resultat
i jenteklassen
(Foto: FIDE World Junior Chess Championship 2023)

Jenteklassen har en klar leder i førsterangerte IM Carissa Yip (USA 2372). Hun står med 7 poeng og har et halvt poeng ned til WGM Beloslava Krasteva (BUL 2223) og WIM Roxangel Obregon Garcia (CUB 2171) på de neste plassene.

Ingrid Skaslien (1919) har gjort et bra mesterskap, og står med 5 poeng. Hun er med dette nummer 20 på tabellen, noe som er 11 plasser over forhåndsrangeringen. Runde 4 til 7 ga tre strake seire, bl.a. mot WFM Tatyana Getman (FID 2172) i runde 7. I åttende runde ble derimot motstanden for sterk, med andrerangerte WGM Candela Be Francisco Guecamburu (ARG 2345) på den andre siden av brettet.

Runde 9 og 10 starter ved midnatt norsk tid (16.00 lokalt) fredag og lørdag, mens siste runde spilles søndag kl. 18.00 norsk tid. Spilleplanen med lokal tid finnes her.

Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. Lichess: Åpen klasse | Jenteklasse.

Se også rapport etter runde 7 hos ChessBase.