BERGENSJAKK

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2023

Vestby-Ellingsen og Schouten tok de to første plassene i A-gruppen
Vestby-Ellingsen og Schouten
tok de to første plassene i A-gruppen
(Foto: Trond Tørfoss)

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2023Sortland Sjakklubb arrangerte en ny utgave av FDVhuset Blåbyen Grand Prix 15-17. september 2023. Det ble spilt to runder hurtigsjakk fredag kveld og fire runder langsjakk fordelt på lørdag og søndag. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2023-24 og hadde 64 deltakere.

I A-gruppen fikk favoritten IM Mads Vestby-Ellingsen en dårlig start da han tapte første runde i hurtigsjakken mot arrangørklubbens Martin Halsvik Larsen (1988). Vestby-Ellingsen lot seg ikke stoppe av dette, og med seier i sine fem andre partier tok tromsøspilleren førsteplass for tredje år på rad.

Mathias Lind Schouten ledet alene før siste runde, men etter tap der mot Vestby-Ellingsen måtte 18-åringen nøye seg med 4½ poeng og andreplass. Andrerangerte FM Gunnar Lund, som også tapte første runde, tok også 4½ poeng og ble nummer tre foran Kjell Ole Kristensen og Sivert Schanche Tørfoss på 4 poeng.

Kjetil Grjotheim fra Sortland sørget for hjemmeseier i B-gruppen med sine 5 poeng, samme poengsum som Robert Jakobsen på andreplass. Vladimir Shabalin ble numemr tre med 4½, mens Jakob Sælen Høifødt og Skjalg Rafnung begge tok 4 poeng.

I C-gruppen gikk Svein Erik Osmark Kristiansen til topps med 5 poeng på tross av tap mot Christian Halvorsen i siste runde. Halvorsen endte på 4½ poeng og tok andreplassen foran Alex Berg Olsen, Geirr Alèn Rasmussen og Kjell Arne Carlsen på 4 poeng.

Alle resultater kan hos finnes Turneringsservice.
Hos Tromsø Sjakklubb finner man en omfattende rapport med bilder fra turneringen: IM Mads Vestby-Ellingsen vant Blåbyen Grand Prix.

Gruppe A                   
1. IM Mads Vestby-Ellingsen Tromsø   5.0/6
2. Mathias Lind Schouten   Tromsø   4.5
3. FM Gunnar Lund      Tromsø   4.5
4. Kjell Ole Kristensen   Narvik   4.0
5. Sivert Schanche Tørfoss  Tromsø   4.0
(24 deltakere)

Gruppe B                   
1. Kjetil Grjotheim     Sortland  5.0/6
2. Robert Jakobsen      Harstad  5.0
3. Vladimir Shabalin     Sortland  4.5
4. Jakob Sælen Høifødt    Tromsø   4.0
5. Skjalg Rafnung      Narvik   4.0
(22 deltakere)

Gruppe C                   
1. Svein Erik O. Kristiansen Narvik   5.0/6
2. Christian Halvorsen    Sortland  4.5
3. Alex Berg Olsen      Sortland  4.0
4. Geirr Alèn Rasmussen   Sortland  4.0
5. Kjell Arne Carlsen    Harstad  4.0
(18 deltakere)