BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2023 – kvartfinale – omspillet

Fra omspillet i World Cup
(Foto: Stev Bonhage)

FIDE World Cup 2023Den fjerde og siste semifinalisten i FIDE World Cup ble klar da GM Praggnanandhaa R (IND 2690) vant omspillet i kvartfinalen mot sin landsmann GM Arjun Erigaisi (IND 2704). Dette var en lang match som måtte helt til lynsjakk før 18-årige Praggnanandhaa gikk seirende ut med 5-4 sammenlagt. De fem siste partiene fikk alle en vinner, og svart vant fire av fem.

I semifinalen skal Praggnanandhaa spille mot GM Fabiano Caruana (USA 2782), mens GM Magnus Carlsen (2835) møter den lokale spilleren GM Nijat Abasov (AZE 2646) i sin semifinale. Carlsen har bekreftet at han ikke spiller neste års kandidatturnering. Dette betyr etter alt å dømme at Praggnanandhaa, Caruana og Abasov alle får plass i kandidatturneringen, som spilles i Canada i april 2024. Caruana er en veteran i kandidatturneringen, mens de to andre blir debutanter.

I kvinneklassen var det omspill i semifinalen mellom GM Anna Muzychuk (UKR 2504) og IM Nurgyul Salimova (BUL 2409). Her gikk Salimova seirende ut, og hun møter dermed storfavoritten GM Aleksandra Goryachkina (FID 2557) i finalen. Det er færre spillere i kvinneklassen enn å åpen klasse, og derfor har kvinnene allerede kommet til finalen.

Spillerne har fri fredag, og neste runde starter dermed lørdag kl. 13.00. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24 (Åpen klasse|Kvinneklasse) og Lichess.

Les mer om World Cup hos FIDE og Chess.com.