BERGENSJAKK

Carlsen vant Aimchess Rapid 2023

Carlsen vant Aimchess Rapid
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023GM Magnus Carlsen (2829) gikk til topps i Aimchess Rapid, som ble avsluttet fredag 14. juli. Turneringen ble spilt online hos Chess.com.

I semifinalen vant Carlsen 2½-1½ mot GM Fabiano Caruana (USA 2752). Etter seier til nordmannen i første parti fulgte to remiser hvor Caruana aldri fikk vinstsjanser. Carlsen var i førersetet i det fjerde og siste partiet, men nøyde seg med remis fra en vunnet stilling.

Etter dette ventet finale i vinnergruppen mot GM Nodirbek Abdusattorov (UZB 2703). Her vant Carlsen relativt enkelt begge de to første partiene. I parti tre sto derimot Abdusattorov til vinst lenge, med to bønder over i tårnsluttspill. Til slutt klarte Carlsen likevel å kjempe seg til halvpoenget som avgjorde matchen og ga seier 2½-½.

Carlsen hadde nå en fridag mens tapersluttspillet ble ferdigspilt. Her gikk GM Wesley So (USA 2789) seirende ut. Han klarte dermed å kjempe seg tilbake etter å ha tapt første runde mot Abdusattorov.

Den avsluttende finalen mellom Carlsen og So endte 3-1. Carlsen vant de to første partiene før So klarte å ta det tredje partiet med svart brikker. Det ble likevel ikke noe comeback for amerikaneren, for Carlsen fikk tidlig fordel i det fjerde partiet og vant også dette.

Carlsen, So og Abdusattorov er nå kvalifisert for den femte turneringen i Champions Chess Tour, som spilles i slutten av august. De får selskap av GM Denis Lazavik (BLR 2495), som vant 2. divisjon. De andre fire deltakerne kommer fra en kvalifiseringsturnering (Play-In).

Les mer om Aimchess Rapid hos Chess.com og Chess24.