BERGENSJAKK

Aimchess Rapid 2023 – dag 1

Carlsen slo van Foreest i første runde
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023GM Magnus Carlsen (2829) hadde ingen problemer med å vinne første cuprunde i Aimchess Rapid mot GM Jorden van Foreest (NED 2669). Matchene går over fire partier, men Carlsen trengte bare tre for å sikre seier 2½-½.

De to første partiene ble begge vunnet av Carlsen i springersluttspill. Det var absolutt mulig å holde remis i begge, men i slike stillinger er det ingen tvil om hvem av spillerne som er sterkest.
Van Foreest fikk klar fordel i midtspillet i tredje parti, men Carlsen fikk først utlignet og tok deretter over initiativet. Da spillerne tok remis i trekk 46 hadde Carlsen vinnende fordel, men han trengte bare et halvt poeng for å vinne matchen. Partiene blir uansett ikke ratet.

Carlsens motstander i semifinalen blir GM Fabiano Caruana (USA 2752), som vant 2½-½ mot GM Eduardo Iturrizaga Bonelli (ESP 2654). Den andre semifinalen går mellom GM Levon Aronian (USA 2743) og GM Nodirbek Abdusattorov (UZB 2703). Aronian vant 2½-1½ mot GM Vladimir Fedoseev (FID 2752), mens Abdusattorov vant i Armageddon mot GM Wesley So (USA 2789) etter at hurtigsjakken endte 2-2.

Man må tape to matcher for å bli utslått i disse turneringene, så selv de som tapte første runde kan fortsatt vinne turneringen ved å spille seg til den avsluttende finalen via tapersluttspillet. Hver match går over fire hurtigsjakkpartier med betenkningstid 15 minutter pluss 3 sekunder pr. trekk. Hvis en match ender uavgjort spilles det Armageddon for å kåre vinneren. I tapersluttspillet består matchene av bare to partier.

Andre cuprunde spilles tirsdag kl. 17.00. Direktesendte partier kan bl.a. finnes hos Chess24 (vinnersluttspill | tapersluttspill).
Det er sending hos TV 2 Sport 2 fra kl. 17.00 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer i studio.

Les mer om første dag av Aimchess Rapid hos Chess.com.