BERGENSJAKK

NM i lynsjakk 2023

Haldorsen er norgesmester i lynsjakk
(Foto: Anniken Vestby)

Landsturneringen 2023Det tradisjonsrike NM i lynsjakk ble spilt i Oslo fredag 7. juli etter åttende runde av Landsturneringen. Det ble etter alt å dømme satt deltakerrekord med rundt 520 spillere. Mesterskapet hadde forgrupper som kvalifiserte til finalegrupper.

Vinner av mesterklassen og norgesmester i lynsjakk 2023 ble IM Benjamin Haldorsen. Førsterangerte GM Johan-Sebastian Christiansen måtte nøye seg med andreplass, mens IM Mads Vestby-Ellingsen ble nummer tre.

Junior ble vunnet av Saad Abobaker Elmi, Kadett av Vetle Bjørge Strand, Lilleputt av Evsuld Myagmarsuren, Miniputt av Aksel Elias Gjersvik og Mikroputt av Noah Jullum Amundsen. I seniorklassene gikk hhv. Rune Hansen (50+) og FM Ole Christian Moen (65+) til topps. Alle disse blir norgesmestre i sine klasser. Elmi og Moen vant for øvrig de samme klassene i 2022.

I ratingklassene var vinnerne Pål Farmen (klasse 1), Filip Lu Opheim (klasse 2), Mathias Hunskaar Stenby (klasse 3), Daniel O. Vollheim (klasse 4) og Mats Bergstrøm (klasse 5).

Alle resultater kan finnes hos Turneringsservice: Finalegrupper | Forgrupper. De tre beste i hver klasse finner man i tillegg på NM-sidene.

Anniken Vestbys bilder fra NM i lynsjakk finner man hos Tromsøsjakk på Facebook.