BERGENSJAKK

Hammer’s Nimzo-Indian hos Chessable

GM Jon Ludvig Hammer har nettopp lansert sitt første kurs hos Chessable:

Hammer’s Nimzo-Indian

Hammer's Nimzo-IndianI samarbeid med Chessable har Jon Ludvig Hammer laget et åpningskurs om Nimzoindisk. I tillegg til trekkforklaringer som en tradisjonell sjakkbok gir Chessable-plattformen deg mulighet til å øve på trekkene med deres MoveTrainer-teknologi. Den tester deg på hva som er de anbefalte trekkene og husker hvilke trekk du sliter med, slik at du kan øve litt ekstra på dem. På denne måten får man både lært idéene i åpningen og brent dem inn i hukommelsen. Det er også mulig å kjøpe video-versjonen av kurset, der Jon Ludvig geleider deg gjennom alle anbefalingene gjennom 31 timer.

Nimzoindisk er grunnsteinen i svartåpninger mot 1.d4 for drøssevis av toppspillere, og det er ingen tilfeldighet. Den baserer seg på sunne åpningsprinsipper som kjapp utvikling, tidlig rokade og bønder i sentrum. Samtidig er det en mangfoldig åpning som både har bondeofre der svart prøver å utnytte sin kjappe utvikling, og avanserte bondestrukturer der kjennskap til planene er nøkkelen til suksess. Det skal godt gjøres å finne en stormester som aldri har prøvd Nimzo – det er på mange måter en del av sjakkdannelsen.

Jon Ludvig Hammer er stormester i sjakk og tre ganger norgesmester. Han har i flere år begeistret seere som kommentator på TV 2s sjakksendinger, men dette er hans første Chessable-kurs.

Du finner kurset her: Hammer’s Nimzo-Indian.