BERGENSJAKK

Grand Chess Tour 2023 – Superbet Rapid & Blitz Poland – dag 3

Carlsen spilte seg opp på tredje dag av turneringen
Carlsen spilte seg opp på tredje dag av turneringen
(Foto: Bryan Adams | Grand Chess Tour)

Grand Chess TourGM Magnus Carlsen (2839) fikk endelig fart på brikkene på den siste dagen med hurtigsjakk i Superbet Rapid & Blitz Poland. Med to seire og en remis rykket han opp til øvre halvdel av tabellen og kuttet ned på avstanden til lederen.

Carlsen fikk sin første seier i syvende runde, da han beseiret GM Bogdan-Daniel Deac (ROU 2618) med svart i et langt sluttspill. I samme runde gikk for øvrig ledende GM Wesley So (USA 2788) på sitt første tap, med svart mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2762).

Det ble en ny seier med svart i åttende runde, denne gang mot GM Kirill Shevchenko (ROU 2602). Som i foregående runde utspilte Carlsen sin motstander i et langt sluttspill.

Siste hurtigsjakkparti var med hvit mot GM Richard Rapport (ROU 2767). Etter et langt og skarpt oppgjør med tidsnød for begge endte det med at Rapport ofret et tårn for å tvinge fram trekkgjentakelse og remis.

Duda var best i hurtigsjakken
Duda var best i hurtigsjakken
(Foto: Lennart Ootes | Grand Chess Tour)

Hurtigsjakken ble vunnet av arrangørlandets GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2782), som tok 13 av 18 mulige poeng. GM Levon Aronian (USA 2729) ble nummer to med 12, mens So og Vachier-Lagrave på 11 poeng delte tredjeplassen. Carlsen endte med pluss-score med 10 poeng og 5. plass, men tapte likevel 10 ratingpoeng. Dette førte til at han mistet førsteplassen på ratinglisten for hurtigsjakk til GM Ding Liren. Merk at det er 2 poeng for seier og 1 poeng for remis i hurtigsjakkdelen av Superbet Rapid & Blitz Poland.

Turneringen forsetter onsdag kl. 14.00 med 9 runder lynsjakk. Det er direktesending hos bl.a. Chess24.

Les mer om tredje dag av turneringen hos Chess24 og Chess.com.

Tabell etter hurtigsjakken      
1.  GM Jan-Krzysztof Duda POL 13/18
2.  GM Levon Aronian    USA 12
3-4. GM Wesley So      USA 11
   GM M. Vachier-Lagrave FRA 11
5.  GM Magnus Carlsen   NOR 10
6.  GM Richard Rapport   ROU  9
7-8. GM Anish Giri     NED  8
   GM Radoslaw Wojtaszek POL  8	
9.  GM Bogdan-Daniel Deac ROU  6
10. GM Kirill Shevchenko  ROU  4