BERGENSJAKK

LangOffer april NGP 2023

Mitusov, Carlsson og Bjørnstad
Mitusov, Carlsson og Bjørnstad
(Foto: Johannes L. Kvisla)

OfferspillOfferspill Sjakklubb arrangerte LangOffer april NGP 28-30. april. Spillested var Oslo Schakselskaps lokaler. Det ble spilt tre runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2022-23 og hadde 35 deltakere.

Kampen om de øverste plassene sto mellom tre internasjonale mestre. Svenske IM Ludvig Carlsson avga bare en remis på syv runder og tok førsteplassen med 6½ poeng. IM Elham Abdulrauf ble nummer to med 6 poeng, mens ukrainske IM Semen Mitusov endte som nummer tre med 5½.
Hallvard Foss Bjørnstad på 4 poeng ble premiert som beste spiller under 1600 i rating.

LangOffer april NGP           
1. IM Ludvig Carlsson  OSS/SWE  6.5/7
2. IM Elham Abdulrauf  OSS    6.0
3. IM Semen Mitusov   OSS/UKR  5.5
4. Manuel Ramirez    Stjernen 5.0
5. Jens Hjorth Kjølberg SK 1911  4.5
(35 deltakere)