BERGENSJAKK

VM-matchen 2023 – runde 13

Nest siste matchparti endte remis
Nest siste matchparti endte remis
(Foto: FIDE / Stev Bonhage)

VM-matchen 2023Det ble remis i trettende og nest neste parti av VM-matchen mellom GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2795) og GM Ding Liren (CHN 2788). Dermed er stillingen uavgjort 6½-6½ før det avsluttende partiet. Hvis det ender 7-7 i langsjakken skal det spilles hurtigsjakk og eventuelt lynsjakk på søndag for å kåre den nye verdensmesteren.

Nepomniachtchi med hvit valgte igjen en d3-variant i Spansk åpning. Dette var ikke spesielt vellykket, og etter 20 trekk sto svart utvilsomt best. Dette varte ikke lenge, da Ding Liren valgte feil plan og snart måtte ofre en kvalitet. Etter dette var det hvit som hadde sjansene, men Ding Liren fikk en sterk springer på d3 som var tilstekkelig til å berge remis. Partiet endte etter 40 trekk med en trekkgjentakelse.

Spillerne har nå en siste fridag før fjortende matchparti lørdag kl. 11.00 norsk tid (15.00 lokalt). Ding Liren har hvit i det avsluttende langsjakkpartiet.
Arrangøren har direktesending med kommentatorene GM Irina Krush og GM Daniil Dubov. Partiene kan også følges hos Chess24 med bl.a. GM Fabiano Caruana som kommentator.

Se også omtale hos Chess24 og Chess.com.