BERGENSJAKK

Chessable Masters 2023 – dag 1

Artemiev vant matchen mot Carlsen
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2023GM Magnus Carlsen (2839) hadde en dårlig dag på jobben da Chessable Masters ble innledet i går. GM Vladislav Artemiev (FID 2735) dominerte matchen mot verdensmesteren, men måtte til slutt nøye seg med 2-2. Dermed måtte det spilles Armageddon, og her gikk Artemiev seirende ut.

Tapet i første cuprunde betyr ikke at Carlsen er utslått, men han får en lengre vei fram til eventuell turneringsseier. Nå havner han i tapersluttspillet, og hvis han vinner tre matcher der ender han i den avsluttende finalematchen.

Artemiev møter GM Fabiano Caruana (USA 2752) i semifinalen etter at amerikaneren slo ut GM Quang Liem Le (VIE 2661) i Armageddon. Den andre semifinalen går mellom to andre amerikanere, GM Wesley So (USA 2780) og GM Hikaru Nakamura (USA 2748). So vant 2½-1½ mot GM Levon Aronian (USA 2721) i sin kvartfinale, mens Nakamura etter mange problemer til slutt klarte å vinne mot GM Vladimir Fedoseev (FID 2752) i Armageddon.

Carlsen møter Le fra Vietnam i sin match i tapersluttspillet. Disse matchene går over bare to partier mot fire partier i vinnersluttspillet. Betenkningstid er 15 minutter pluss 3 sekunder pr. trekk. Hvis en match ender uavgjort spilles det Armageddon for å kåre vinneren.

Turneringen fortsetter tirsdag kl. 17.00. Direktesendte partier kan bl.a. finnes hos Chess.com og Chess24 (1. divisjon – vinnere | 1. divisjon – tapere).
Det er sending på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.

Les mer om Chessable Masters hos Chess24.