BERGENSJAKK

NM for barne- og ungdomslag 2023 – dag 1

Fra NM for barne- og ungdomslag
Fra NM for barne- og ungdomslag
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

NM i sjakk for barne- og ungdomslagEtter den obligatoriske forsinkelsen startet NM i sjakk for barne- og ungdomslag i Bergen fredag kveld. Det er 44 lag, men Kristiansund i barneklassen ble sittende fast på flyplassen og rakk ikke første runde. De er forhåpentligvis på plass til andre runde lørdag morgen.

I gruppe Junior+Ungdom vant de forventede topplagene Bærum 1, Tromsø 1, Bergens 1, Grenland og Brattås alle 4-0. Vinneren etter seks runder vil ganske sikkert være en av disse.

Det var tre lag som startet med seier 4-0 i klassen for barnelag. Dette var Bærum 1, SK 1911U, og Nordstrand. Stavanger og de to lagene fra arrangørklubben Søråshøgda måtte alle nøye seg med 3-1.

I år er det for første gang en klasse for Mikroputter (født 2014 og senere). To lag fra Søråshøgda vant begge 4-0 og har tatt teten, mens Fredriksstad og 1911U spilte uavgjort 2-2 og deler tredjeplassen.

Lørdag spilles det tre runder med planlagt start kl. 09.00, 12.30 og 16.00. Resultater kommer hos Turneringsservice. Det ble ingen direktesendte partier fra første runde grunnet tekniske problemer, men forhåpentligvis er dette i orden til runde to. Partiene kommer i så fall hos Lichess.