BERGENSJAKK

EM individuelt 2023 – runde 8-11

Europamesteren Sarana
Europamesteren Sarana
(Foto: The European Individual
Chess Championship 2023)

EM individueltDet individuelle europamesterskapet ble avsluttet mandag i serbiske Vrnjacka Banja. Tre spillere endte til slutt øverst på tabellen med 8½ poeng på 11 runder. Dette var GM Alexey Sarana (FID 2668), GM Kirill Shevchenko (ROU 2668) og GM Daniel Dardha (BEL 2610). 22-årige Sarana hadde best kvalitetspoeng og ble europamester med Shevchenko og Dardha på de andre medaljeplassene.

Etter de tre i toppen fulgte 12 spillere på 8 poeng. IM Stamatis Kourkoulos-Arditis (GRE 2520) og GM Etienne Bacrot (FRA 2659) hadde møtt sterkest motstand av disse og ble hhv. nummer fire og fem.

GM Nils Grandelius (SWE 2658) endte på 7½ poeng og ble nummer 23. Dermed klarte svenskenes sterkeste spiller akkurat å kvalifisere seg for årets FIDE World Cup i Baku. Danske GM Jonas Buhl Bjerre (DEN 2608) tok også 7½ poeng, men med for svake kvalitetspoeng til å kapre en World Cup-plass.

Av de fem høyest ratede var det bare GM David Anton Guijarro (ESP 2685) som kvalifiserte seg til World Cup. GM Gabriel Sargissian (ARM 2699), GM Haik M. Martirosyan (ARM 2686), GM David Navara (CZE 2685) og GM Jules Moussard (FRA 2684) endte alle for langt nede på resultatlisten.

IM Tor Fredrik Kaasen (2464) hadde en bra avslutning, med fire strake remiser mot sterke stormestre. I siste runde ble det poengdeling mot GM Bartosz Socko (POL 2618). Kaasen endte etter dette på 6½ poeng og 122. plass. Dette var et drøyt halvpoeng over forventet score.
Se Kaasens resultater og full resultatliste hos Chess-Results.
De direktesendte partiene kan spilles gjennom hos Chess24.