BERGENSJAKK

Djerba Chess Festival 2023

Sarin slo Tari i bronsefinalen i Masters
Sarin slo Tari i bronsefinalen i Masters
(Foto: Djemba Chess Festival)

Djerba Chess FestivalGM Aryan Tari har vært i Tunisia og deltatt i Djerba Chess Festival, som arrangeres fra 19. til 26. februar.

Tari spilte hurtigsjakkturneringen Masters. Her var det først en kvalifiseringsturnering 19-21. februar med 8 deltakere, hvor de 4 beste gikk videre til sluttspill. Tari endte her på tredjeplass med 4½ poeng på 7 runder.

Hurtigsjakken fortsatte med semifinaler 23. februar og finale dagen etter. Tari spilte 1-1 i sin semifinale mot GM Jules Moussard (FRA 2604), etter at begge vant sitt parti med de hvite brikkene. Det ble Moussard som gikk videre til finalen, muligens fordi han hadde en høyere plassering i kvalifiseringsturneringen.

Etter dette ble det bronsefinale for Tari mot GM Sarin Nihal (IND 2678). Etter remis i første parti avgjorde Sarin matchen med seier i parti to. I finalematchen vant Moussard 2-0 mot sin landsmann GM Maxime Lagarde (FRA 2639).

Det ble også spilt en åpen lynsjakkturnering 22-23. februar. Her gikk GM Romain Edouard (FRA 2564) til topps med 8 poeng på 9 runder. Tari endte på fjerdeplass med 7 poeng.

Festivalen inkluderer også tre 9-runders langsjakkturneringer med spillere på lavere nivå. Disse er ikke ferdigspilt i skrivende stund.