BERGENSJAKK

VM-matchen 2023 til Kasakhstan

VM-matchen 2023Denne uken ble det kjent at årets VM-match mellom russiske Ian Nepomniachtchi og kinesiske Ding Liren skal spilles i Kasakhstans hovedstad Astana. VM i lynsjakk og hurtigsjakk ble nettopp arrangert i samme land, men i en annen by. Argentina var et alternativt spillested, men Kasakhstan ble valgt bl.a. for sin beliggenhet nær både Kina og Russland.

Magnus Carlsen ønsker som kjent ikke å forsvare sin VM-tittel i klassisk sjakk. VM-matchen spilles derfor mellom de to beste i forrige kandidatturnering. Disse er også nummer to og tre på siste verdensranking, bak Carlsen.

Premiefondet i VM-matchen er 2 milloner Euro. Av dette går 60% til vinneren og 40% til taperen. Premiefondet er på størrelse med forrige VM-match mellom Carlsen og Nepomniachtchi. Hovedsponsor er Freedom Holding Corp, et USA-notert selskap med bakgrunn fra Kasakhstan.

Matchen spilles over 14 partier og arrangeres fra 7. april til 1. mai 2023.
Les mer om saken hos FIDE og Chess24.