Sekkingstad vant finalen mot Kristoffersen
Sekkingstad (til høyre) vant finalen mot Kristoffersen
(Foto: Tom Eriksen)

Sotra SjakklubbSotra Sjakklubb holder til like vest for Bergen. Torsdag 22. desember var det sesongavslutning med åpent klubbmesterskap i lynsjakk.

Det ble først spilt en 10-runders kvalifiseringsturnering. Deretter gikk de fire beste fra arrangørklubben videre til cupspill for å kåre klubbmesteren.

Kvalifiseringsturneringen fikk en klar vinner i Teodor Tenfjord Engelsen fra Bergens Schakklub, som tok 9½ poeng på 10 runder. De fire neste på resultatlisten var fra Sotra, og gikk dermed videre til cupspillet.

Finalen sto mellom Thomas Sekkingstad og Arne Skodvin Kristoffersen, som først hadde vunnet hver sin semifinale. Førsterangerte Sekkingstad gikk seirende ut med 2-0. I kampen om tredjeplass vant Thirukkumaran Jeyachandran mot Ragnar Skjønhaug.

Les mer om turneringen hos Sotra Sjakklubb: Thomas ble årets klubbmester i lynsjakk.