BERGENSJAKK

Bergens Schakklubs Høstturnering 2022

Flaten og Fossheim vant hver sin gruppe i Høstturneringen
Flaten og Fossheim vant hver sin gruppe
i Høstturneringen
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Bergens Schakklubs Høstturnering 2021Bergens Schakklubs Høstturnering 2022 ble avsluttet i går. Turneringen arrangeres som 11 runder Konrad, hvor spillerne selv kan velge hvilke runder de vil delta i. Denne gang var det 36 deltakere som spilte minst ett parti.

A-gruppen endte med en klar førsteplass til Yngve G. Fossheim, som tok 8 poeng på de 9 rundene han spilte. Vebjørn Selbekk på 6 poeng endte som nummer to med Stig B. Larsen og Max Bakke Seymour på 5 poeng på de neste plassene. Begge de to beste i A-gruppen var for øvrig bimedlemmer.

Også i B-gruppen gikk et bimedlem til topps. Siver Flaten tok 6½ poeng og hadde bedre kvalitetspoeng enn Adrian Flemmen på samme poengsum. Tredjeplass gikk til Endre Toft på 5½ poeng, mens debutanten Martin Ekornes Søvik ble nummer fire med 5 poeng.

Neste uke blir det Onsdagshurtigsjakk i Bergens Schakklub. Deretter arrangerer klubben lynsjakkturneringer de tre første tirsdagene i desember: 06.12 | 13.12 | 20.12. Disse er åpne for alle som ønsker å delta, uavhengig av medlemskap.

Gruppe A                  
1. Yngve G. Fossheim     Fribonden  8.0
2. Vebjørn Selbekk      Moss    6.0
3. Stig B. Larsen      Bergens   5.0
4. Max Bakke Seymour     Bergens   5.0
5. Snorri Vikanes Bjarnason Bergens   4.5
(17 deltakere)

Gruppe B                  
1. Siver Flaten       Søråshøgda 6.5
2. Adrian Flemmen      Bergens   6.5
3. Endre Toft        Bergens   5.5
4. Martin Ekornes Søvik   Bergens   5.0
5. Gabriel Aadland      Bergens   4.5
(19 deltakere)