BERGENSJAKK

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2022

Fra Blåbyen Grand Prix
Fra Blåbyen Grand Prix
(Foto: Trond Tørfoss)

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2022Sortland Sjakklubb arrangerte FDVhuset Blåbyen Grand Prix 16-18. september. Det ble spilt tre runder hurtigsjakk fredag kveld og fire runder langsjakk fordelt på lørdag og søndag. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2022-23 og hadde 48 deltakere.

I A-gruppen gikk favoritten IM Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø til topps for andre år på rad. Feltets eneste tittelspiller var i trøbbel mot Pål Røyset i fjerde runde, men berget remis her og vant sine andre 6 partier. Røyset på andreplass og Jon Fredrik Åsvang på tredjeplass tok begge 5 poeng og var halvannet poeng bak vinneren. På de neste plassene fulgte Torben Søraas og Torbjørn Valvåg.

Det ble Tromsøseier også i B-gruppen, hvor 13-årige Sivert Schanche Tørfoss endte på 6½ poeng. Klubbkamerat Birk Gulljord ble nummer to med 6 poeng, mens Skjalg Rafnung, Lars Asbjørn Stensen og Gulbrand Nilsen alle endte på 4½.

C-gruppen ble vunnet av Gisle Jaran Granmo fra Narvik, som i likhet med de andre gruppevinnerne tok 6½ poeng. Rannveig Valvåg var like bak med sine 6 poeng, mens Aslak Randers-Pehrson, Anton Chornobay og Øyvind A. Stephansen alle tok 4 poeng.

Alle resultater kan hos finnes Turneringsservice.
Hos Tromsø Sjakklubb finner man en omfattende rapport med bilder fra turneringen: Blåbyen GP 2022 med IM Vestby-Ellingsen til topps.

Gruppe A                   
1. IM Mads Vestby-Ellingsen Tromsø   6.5/7
2. Pål Røyset        Tromsø   5.0
3. Jon Fredrik Åsvang    Sortland  5.0
4. Torben Søraas       Narvik   4.5
5. Torbjørn Valvåg      Tromsø   4.0
(14 deltakere)

Gruppe B                   
1. Sivert Schanche Tørfoss  Tromsø   6.5/7
2. Birk Gulljord       Tromsø   6.0
3. Skjalg Rafnung      Narvik   4.5
4. Lars Asbjørn Stensen   Lofoten  4.5
5. Gulbrand Nilsen      Tromsø   4.5
(22 deltakere)

Gruppe C                   
1. Gisle Jaran Granmo    Narvik   6.5/7
2. Rannveig Valvåg      Tromsø   6.0
3. Aslak Randers-Pehrson   Sortland  4.0
4. Anton Chornobay      Sortland  4.0
5. Øyvind A. Stephansen   Sortland  4.0
(12 deltakere)