BERGENSJAKK

To uker til Landsturneringen 2022

Arrangørene av Landsturneringen 2022 i Kongsvinger informerer:

Landsturneringen
8. – 16. juli 2022

Landsturneringen i sjakk 2022

Landsturneringen i sjakk passerer nå 350 påmeldte.

I tillegg til overnattingstilbud i Kongsvinger og omegn, er det over 100 ledige rom på Hotell Charlottenberg. Det går buss til Kongsvinger til/fra Charlottenberg. Innlandstrafikk har satt billettpris til kr 10 i sommer.

FM Semen Mitusov fra OSS er påmeldt i Kandidat. Han er ukrainsk flyktning og bor nå i flyktningemottak. Arrangementskomiteen har besluttet å støtte hans deltagelse med gratis rom på hotell i NM-uken. OSS støtter med startkontingent.

Alle deltagere i årets landsturnering får velkomstgave fra New In Chess og rabattkupong i Brikkebutikken (Norges største legobutikk) på kr 50. Det er deltagerpremie til alle i Lilleputt og Miniputt.

To av Norges fremste sjakkforfattere: Arne Danielsen og Øystein Brekke har bidratt med artikler til programmet som inngår i velkomstgaven.

Det er rekordstort premiefond i Eliteklassen, takket være Bjørn-Kristian Bjørnsens fond, på kr 200.000. I tillegg deles det ut kongepokal til vinneren. Øvrige pengepremier:

  • Kandidat totalt kr 22.500
  • Junior A totalt kr 9.000

Andre klasser og sidearrangement: Premier til en verdi av 45.000 fra Chessbase, Sjakkbutikken og Brikkebutikken (Norges største legobutikk).

Det blir trekking av en Chessbase 16 Megapackage fra Chessbase verdi kr 3.000 før dobbeltrunden 12. juli.

Det blir flere sidearrangementer, fotballturnering, cafesjakk, Fischersjakk og NM i lynsjakk.

Øystein Brekke, Sjakkbutikken stiller med utsalg i hele NM-uken.