BERGENSJAKK

Aalesunds vant Midtnorgeserien 2021-22

Fra kampen mellom Aalesunds og Hell
Fra kampen mellom Aalesunds og Hell
(Foto: Aalesunds Schaklag)

Aalesunds fra Møre og Romsdal er vinner av Midtnorgeserien 2021-22 etter seier 3-2 mot Hell fra Trøndelag i finalekampen. Matchen ble spilt lørdag 21. mai på nøytral grunn på Dombås.

Hell var favoritter på papiret, med høyere ratingsnitt (2154 mot 2068) og tre hvite på fem bord. Det ble likevel seier til Aalesunds, etter at nysigneringen IM John Paul Wallace (AUS 2358) vant det avgjørende siste partiet på førstebord mot Alexander Øye-Strømberg (2268). Den store helten var nok likevel Roar Nakken (1905), som vant mot langt høyere ratede Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet (2168) på fjerdebord.

De direktesendte partiene kan spilles gjennom her. Det finnes også video for de som liker sakte-TV.

Aalesunds fra Midtnorgeserien er det andre laget som er klare for årets eliteseriekvalifisering. Det første var Oslo Schakselskap fra Østlandsserien. Den tredje plassen går til Sandnes eller Sotra fra Vestlandsserien, mens den siste plassen tilhører Nord-Norge. Her er situasjonen uklar etter at denne helgens Nordnorske mesterskap for lag ble avlyst grunnet for få påmeldte.