BERGENSJAKK

NM for skolelag 2022

De tre beste barneskolene i NM for skolelag
De tre beste barneskolene i NM for skolelag
(Foto: Greveløkka Sjakklubb)

Greveløkka SjakklubbEtter to år opphold var det igjen tid for NM i sjakk for skolelag. Mesterskapet ble spilt i Hamar 6-8. mai med Greveløkka Sjakklubb som arrangør.

Det var ikke så stor deltakelse denne gang, med 15 lag. Forrige gang NM for skolelag ble arrangert, i 2019, var det 28 lag. Årsaken kan være at med Covid-19 har det vært vanskelig å opprettholde de vanlige skolesjakkursene. Deltakertallet gjorde at alle lagene spilte i samme gruppe.

Klassen for barneskoler ble vunnet av Haslum skole fra Bærum, som tok 10 lagpoeng av 12 mulige. Vinnerlaget besto av Frederik Nordahl, Oda Kofoed Skramstad, Victor Strat, Christine Nordahl og Leo Sikkut Berger. Se hva skolens hjemmeside skriver om NM-tittelen.

Vinderen skole fra Oslo ble nummer to med 8 poeng, mens Kringsjå skole fra Oslo tok tredjeplassen med 7 poeng. Oppsal skole (Oslo), ISS Vikings (Stavanger) og Mørkved-Fagerlund Mix (Brumunddal) hadde også 7 lagpoeng, men færre individuelle poeng. Klassens toppscorer ble Håvard Haug, som vant alle sine 6 partier på førstebord for Vinderen.

Hamar ble norgesmestre for videregående skoler
Hamar ble norgesmestre for videregående skoler
(Foto: Greveløkka Sjakklubb)

Det var ingen ungdomsskoler med denne gang, og bare en videregående skole. Dette var hjemmelaget Hamar katedralskole, som spilte sammen med barneskolene. Laget kom foran alle disse, og endte øverst på tabellen med 11 av 12 mulige poeng. Laget besto av Ibragim Madagov, Fredrik Østlie Pettersen, Vebjørn Holm-Gjerde og Endre Vangen-Lønne.

Bilder og mer fra NM for skolelag kan finnes på arrangørens Facebooksider.

Barneskoler                      
1. Haslum skole    Bærum    10/12
2. Vinderen skole  Oslo      8
3. Kringsjå skole  Oslo      7
4. Oppsal skole    Oslo      7
5. ISS Vikings     Stavanger 7
(14 lag)

Videregående skoler              
1. Hamar katedralskole      11/12
(1 lag)