BERGENSJAKK

Ny norsk stormester: Evgeny Romanov

Romanov skal spille for Norge i framtiden
Romanov skal spille for Norge
(Foto: Anniken Vestby 2022)

Norges SjakkforbundNorge får snart en ny stormester når Evgeny Romanov melder overgang fra Russland til Norge. Basert på dagens rating på 2567 vil 33-åringen gå inn som nummer fem på den norske ratinglisten, på plassen mellom Christiansen (2590) og Agdestein (2557). Han har tidligere bodd flere år i Norge, og ble nettopp toppscorer for vinnerlaget Vålerenga i Eliteserien.

Romanov ønsker ikke å uttale seg om krigen i Ukraina, men sier bl.a. følgende til Verdens Gang:
«– Denne overgangen har holdt på en stund. Selv om jeg representerte Russland, har jeg ikke hatt noe særlig forhold til russisk sjakk. Så nå som det er så mange problemer for oss som representerer Russland med å få spille turneringer og være trenere, er dette et steg for å fortsette karrieren min.»

Les mer om Romanovs overgang: