BERGENSJAKK

Norges beste onlinelag – februar 2022

LichessMandag 14. februar 2022 inviterte sjakklubbene Hell og Tromsø for sjette gang til norsk lagturnering på Lichess. Det ble spilt 90 minutter lynsjakk (3+2) i to divisjoner med skille på 1800 i lynsjakkrating. Det var 2 poeng for seier og 1 for remis. Merk at klubben man spiller for på Lichess ikke nødvendigvis er den samme klubben man representerer i brettsjakk.

Interessen for denne turneringen ser ut til å være sterkt fallende, og dette var siste gang den ble arrangert i denne omgang. I 1. divisjon var det bare 4 lag og 34 spillere, noe som er under halvparten av tallene fra forrige turnering i november.

Tromsø stilte uten noen av sine tittelspillere, men tok likevel en klar førsteplass med 102 poeng. Bergens hadde en like klar andreplass med 86 poeng, mens Helgeland og Salten sjakkrets på tredjeplass hadde 47 poeng.

IM Eirik T. Gullaksen fra Bergens ble beste individuelle spiller med sine 21 poeng. Deretter fulgte Lars Andreassen (He/Sa) med 19 poeng, fulgt av Sven Wisløff Nilssen (Tromsø), Paul Johan Jensen (Tromsø) og Monika Serafin (Bergens) med 17 poeng.

2. divisjon hadde bare seks spillere fordelt på tre lag. Også her gikk Tromsø til topps.

Les mer om Norges beste onlinelag hos Tromsø Sjakklubb.

1. divisjon               
1. Tromsø              102     
2. Bergens              86     
3. Helgeland og Salten  47
(4 lag)

Toppscorere                          
1. IM Eirik T. Gullaksen  Bergens  21
2. Lars Andreassen        He/Sa    19
3. Sven Wisløff Nilssen   Tromsø   17
(34 spillere)