BERGENSJAKK

Danmark vant nordisk firelandskamp 2022

Ellen Fredericia Nilssen og Mads Andersen spilte på det danske vinnerlaget
Ellen Fredericia Nilssen og Mads Andersen
spilte på det danske vinnerlaget
(Foto: skak.is)

Nordisk firelandskampLørdag 30. januar ble det spilt en nordisk firelandskamp i hurtigsjakk på Island, som en del av Reykjavíkurleiknunum (Reykjavik Games). Utenom arrangørnasjonen deltok Norge, Sverige og Danmark. Lagene besto av to spillere, en mann og en kvinne. For Norge stilte GM Lars Oskar Hauge og Monika Machlik.

Det ble spilt to cuprunder hvor lagene møtte hverandre to ganger. Det gikk dårlig for Norge i semifinalen, hvor man tapte 0-2 og ½-1½ mot Danmark. I den andre semifinalen ble det to ganger 1-1 mellom Sverige og Island. Dermed måtte vinneren kåres i et Armageddon-parti, hvor IM Jung Min Seo (SWE) slo GM Hjorvar Steinn Gretarsson (ISL).

Dermed var det Danmark mot Sverige i finalen. Her ble det 1-1 i den første matchen før danskene avgjorde med seier 1½-½ i match nummer to.

Norge møtte Island i kamp om tredjeplass. Første match endte 2-0 til Norge, og da gjorde det ikke så mye at islendingene revansjerte seg med seier 1½-½.

På danskens vinnerlag spilte GM Mads Andersen og WFM Ellen Fredericia Nilssen. Begge tok 3 poeng på 4 partier, mens både Hauge og Machlik hadde 1½ poeng.

Alle partier kan spilles gjennom hos Chess.com.

Nordisk firelandskamp
1. Danmark
2. Sverige
3. Norge
4. Island