BERGENSJAKK

Ny norsk roman: En nasjon i sjakk

Forlaget Vigmostad & Bjørke lanserer i februar romanen En nasjon i sjakk av Johan Høst:

En nasjon i sjakk
av Johan Høst

Spektakulær spenning


En nasjon i sjakkGled deg til årets mest ambisiøse og spektakulære norske spenningsroman. Det er internasjonalt sus over En nasjon i sjakk der statsministerens liv står i fare.

Norges statsminister blir kidnappet under en påskeskitur på Hafjell. Terroristen stiller bare ett krav. At politikerne som sitter ved makten, spiller et sjakkparti om statsministerens liv. Brikkene representerer personer i statens tjeneste eller samfunnstopper. Hver gang terroristen tar en brikke, må et menneske bøte med livet.

Før det første trekket tas, stopper en trailer ved Stortinget, og hengerens vegger blåses av. På planet sitter statsministeren i et glassbur. Spillet er i gang. Det er også uret på bombedisplayet som henger rundt statsministerens hals. Stortinget står overfor et umulig valg. Skal de ofre statsministeren for å redde flere liv? Beredskapstroppens Anton Block må kjempe en desperat kamp mot klokken for å stoppe drapene og redde det norske demokratiet.

– Et underliggende tema går på det norske demokratiets sårbarhet. En liten gruppe mennesker kan på to døgn omtrent rive i stykker et lite land. Samtidig står Stortingets krisestab overfor et etisk dilemma. Skal de tape med overlegg? Dersom de ofrer kongebrikken, redder de 15 potensielle ofre. Den norske grunntanken om at alle er like mye verdt, settes på prøve, forteller Johan Høst, som har fått hjelp av sjakkekspert Atle Grønn til å kvalitetssikre sjakktrekkene i boka.

Les hele intervjuet med forfatteren i forlagsmagasinet Bak omslaget:

Stig & Stein Studio har allerede sikret seg filmrettighetene til En nasjon i sjakk. Det er også ventet at de utenlandske bokrettighetene vil bli solgt før utgivelse.

Johan Høst (f. 1971) er tekstforfatter, gründer og kreativ leder i eget reklamebyrå. Han er også programleder for Norsk tipping på NRK og fire ganger norgesmester i curling. Han bor på Lillehammer med familien. En nasjon i sjakk er hans debut.

En nasjon i sjakk, ib. 426 s., kr 399,-. Lanseres 7. februar 2022, sperrefrist fredag 4. februar.

Det blir boklansering på Heim på Lillehammer tirsdag 8. februar: https://www.facebook.com/events/3085844588371069.

Med vennlig hilsen
Anne Iversen
Informasjonssjef
Vigmostad & Bjørke
Anne.Iversen@vigmostadbjorke.no