BERGENSJAKK

Sunway Sitges International Chess Festival 2021

Kollars og Andusattorov ble hhv. nummer to og en i Sitges
Kollars og Andusattorov ble hhv.
nummer to og en i Sitges
(Foto: Sunway Sitges International Chess Festival)

Sunway Sitges International Chess FestivalSpanske Sunway Sitges International Chess Festival ble spilt fra 13. til 23. desember 2021. Det var god deltakelse med 393 spillere fordelt på to grupper. Turneringen hadde 10 runder, men alle de fire norske deltakerne sto over siste runde. Vi regner med at dette var nødvendig for å rekke hjem til jul.

Det var en sterk A-gruppe med 35 stormestre. GM Dmitrij Kollars (GER 2622), GM Nodirbek Abdusattorov (UZB 2633), GM Ivan Cheparinov (BUL 2664) og GM Abhimanyu Puranik (IND 2604) tok alle 8 poeng på 10 runder. Det måtte omspill til for å kåre vinneren, og her gikk Abdusattorov seirende ut etter å ha vunnet finalen mot Kollars.
GM Anton Korobov (UKR 2699) var høyest ratet, men spilte for mange remiser og møtte nøye seg med 7½ poeng og åttende plass.

Best av tre norske deltakere ble FM Noam Aviv Vitenberg (2327) med 5 poeng av 9 og ratingprestasjon på 2366. 17-åringen gjorde et bra resultat med bl.a. remiser mot to stormestre. Med seier i niende runde ville det blitt en IM-norm, men her ble det tap med svart mot en sterk IM.

De andre norske i A-gruppen var Ingrid Skaslien (1846) med 3 poeng og David Nesse (1765) med 2½.

B-gruppen ble vunnet av Abdulziz Al Mansour (KSA 1779) med 8½ poeng foran Choudary B. Vishal (IND 1846) med 8. Eneste norske deltaker var Amanda Mai Irgens Eiding (1578), som tok 4½ poeng. Dette gikk hun opp mer enn 100 ratingpoeng på.

Se alle norske resultater hos Chess-Results: A | B.

Les mer om turneringen i Sitges hos ChessBase.