BERGENSJAKK

Carlsen kan ha spilt sin siste VM-match


Unibet har lagt ut et intervju med Magnus Carlsen etter VM-matchen i Dubai, gjort av Magnus Barstad.

Carlsen sier her at han kan ha spilt sin siste VM-match. Det er ingen andre enn 18-årige Alireza Firouzja som kan motivere ham til en sjette match. Hvis det ikke blir Firouzja er det store sjanser for at Carlsen ikke stiller opp.

Firouzja er allerede kvalifisert til neste års kandidatturnering, som skal kåre den kommende VM-utfordreren. Her får han konkurranse fra Fabiano Caruana, Ian Nepomniachtchi, Jan-Krzysztof Duda, Teimour Radjabov og Sergey Karjakin i tillegg til ytterligere to spillere. Hvis Carlsen ikke stiller vil de to beste i kandidatturneringen spille en match om tittelen.

Carlsen har uansett ingen planer om å legge opp, og sier han gleder seg til VM i lynsjakk og hurtigsjakk i romjulen. Han har også lyst til å prøve å bryte den «umulige» ratinggrensen på 2900. Her mangler han for øyeblikket 35 ratingpoeng.

Les mer om denne saken hos NRK og Chess24.