BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 – parti 4

Carlsen og Nepomniachtchi spilte sin fjerde strake remis
Carlsen og Nepomniachtchi spilte sin fjerde strake remis
(Foto: Eric Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiGM Magnus Carlsen (2855) fylte 31 år på dagen for fjerde parti av VM-matchen 2021. Det kom ingen gave fra motstander GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782), som holdt remis med svart uten problemer.

Carlsen ønsket nå å sjekke Nepomniachtchis forsvar mot 1.e4. Det viste seg å være Russisk åpning, et svært solid valg som også Caruana spilte i forrige VM-match. Partiet fulgte lenge en hovedvariant før hvit kom med nyheten 18.Sh4!?. Springeren er på vei for å angripe svarts svake bonde på d5, men Nepomniachtchi fikk motspill i c-linjen og hadde ingen spesielle problemer videre. Carlsen tenkte lenge på trekk 32 og 34, men fant ikke noe bedre enn remis ved trekkgjentakelse. Svarts fribonde i a-linjen var for farlig til at den kunne ignoreres særlig mye lenger.

Femte parti med Nepomniachtchi som hvit spilles onsdag kl. 13.30 norsk tid. Deretter blir det en ny fridag før sjette parti på fredag.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24, hvor det er flere sett med kommentatorer å velge mellom.

NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae, Ole Rolfsrud og flere gjester i studio.
Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer her.

Les mer om fjerde parti av VM-matchen:

VM-matchen 2021                 
        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Carlsen     ½ ½ ½ ½
Nepomniachtchi ½ ½ ½ ½